Here at YMCA Global Kindergarten (YGK), the
Cub Class (K3) has been having food education since April. They grew their vegetables, cooked and ate
them at home. They learned about
balanced diet and other important things on food. As a climax of this theme, they had a cooking
day.
They got themselves ready by discussing
about the menu, the ingredients, the cooking steps, etc.
They went grocery shopping on the previous
day of cooking. They tried to find what
they need, choose good ones, carried them to the cashier and made a payment.
We cooked chicken bolognaise, mashed sweet potato and fruits yogurt parfait. It was memorable because it was their
very first experience to cook without their moms. They appreciated what they
made that they ate food that they didn't like before, and most of them ate a
lot. They were still talking about their experience until the following
day and wanted to come back for another cooking session.
Christmas season is just around the
corner. But don’t forget about YMCA
Welcome Festa which will fall on Wednesday, November 23. Don’t miss the YGK haunted house which is
very popular every year!
ここYMCAグローバルキンダーガーテン(YGK)では、カブクラス(年長)の園児たちが4月より食育活動に取り組んでおります。野菜を育てたり、収穫した野菜を各ご家庭で調理して食べたりという活動をしてきました。このテーマのクライマックスの活動として、今回、調理実習を実施しました。
実習に向けて、教室では皆でメニューについて話し合ったり、必要な材料や調理の手順を考えたりして、準備を進めてきました。
いよいよ調理実習当日。この日のメニューはチキンボロネーゼとマッシュトスイートポテト、ヨーグルトパフェです。お家の方の手助けなしで料理をするのは初めての体験だったのではないかと思います。自分で作った料理ですから、いつもは苦手で食べられないものもずいぶんたくさん食べることが出来ました。カブの皆にとって、とても楽しい経験となったようで次の日も調理実習のことがよく話題にのぼっていました。またやりたいなーなんて声も聞こえてきましたね。